A barna és a szürke…

Hungary, Budapest.

Egy budai családiház alsó szintjének újragondolása.

Enteriőr tervezőként más lakberendezőkkel is együtt szoktam dolgozni. Ebben a projektben Polyák Zita lakberendezővel dolgoztunk együtt.

A ház belső terének falai szürke színt kaptak, ugyanúgy mint az új radiátorok és a bútorok. Továbbá új, modern lámpák lettek felszerelve és a fa padló is újra fel lett csiszolva. A bútorok minimál stílusban lettek megtervezve és kivitelezve.

A bejárati ajtón belépve egy szürke színű lebegő- falikomód található, a fal másik oldalán pedig egy nagy akasztós-cipős szekrény, amely már a bézs színt képviseli.

Az akasztós-cipős szekrény nemhiába kapta meg a bézs színt. Ugyanis az előszobát és a nappalit egy nagy , bézs színű “kocka” köti össze. A nagy kocka valójában egy meglévő falazat köré felépített bútorzat, amely tartalmaz egy előszobabútort, a másik oldalról egy konyhai tárolós szekrényt. Oda lett beépítve a kamraszekrény és a hűtő is.

A konyha ismét a szürke színt viseli, mint a folyosón található falikomód. Csak a felépített “kocka” az, ami bézs színre lett festve. A konyha nyomásra nyíló fiókokkal és ajtófrontokkal szerelt, úgy ahogy a sziget frontjai is. Viszont vannak bútorok a konyhában; a beépített hűtő és a kamraszekrény, melyeknek ajtófrontjai csak fogantyúval nyithatók. A színük azonos, szinte egymásba olvadnak, így kevésbé tűnik fel, hogy ott van egy fogantyú. Munkalapnak és hátlapnak 12mm vastag kompakt lemez lett kiválasztva, amely követi a megteremtett design-t.

A konyhasziget és a vele szembeni falon elhelyezkedő bútor sötétebb szürke színt kapott, amelyeknek frontjai cnc-vel mart mintájával töri meg a homogén festett szürke felületet.

Itt látszik leginkább, hogy a szürke és a barna milyen jól passzolnak egymáshoz. A szürke; elegáns és egyszerű, illetve harmóniát, nyugalmat áraszt. A barna; föld és természet színe, nyugtat és biztonság érzetet ad. Jó alapszín, szinte minden színnel kombinálható.

A szigettel szembeni falon lévő bútor, TV média falként funkcionál.

A TV média fal, egy modern, falra függesztett szekrény. A ráhelyezett hátlapot eltartottuk 5cm-re a faltól, a TV lefutó kábelei miatt. A szekrény alsó része tárolóként funkcionál.

Recent Project