A bronz, a rosegold és a szürke

Kecskemét, Hungary

Egy nagy család részére tervezett minimalista konyha, egybefüggő előszobával.

A konyha elemei fémhatású bronz és kasmír szürke felületű anyagból készültek. Harmadik színnek a rosegold-ot alkalmaztuk, dekorációs soroló elemeként. A bal oldali fal előszobaként funkcionál a térben, melyet érdekességképpen egy led fény választja el a konyhától. Az előszobafal és az ülőpad fényes kárpitszövete harmóniában van a konyha meleg, modern színeivel. A konyhabútornak és szigetnek világos, holdkő mintás munkalapot választottunk, amely strukturált , természetes felületével megtöri a fémhatást.

Ez a bronz és a szürke minimalista konyha stílusában szinte futurisztikus.

Egy nagy család részére tervezett minimalista konyha, egybefüggő előszobával.
.

Bal oldalon, az előszoba”fal” – időszakoknak megfelelően – a háziak és a vendégek felsőruházatának le- és felvételére, a váltócipők, papucsok, esernyők és esetleges kézipoggyászok tárolására lett megtervezve. Középső részen a fő tárolófal, ahol a polcok, a kihúzható kamraszekrény és a konyhai gépek kapták meg a helyüket. Jobb oldalon főzünk és mosogatunk, és szintén tárolunk. A Központi helyen a konyhasziget, amely mély és kisebb fiókokat tartalmaz a mindenféle méretű edényeknek, evőeszközöknek.

„A formának és funkciónak egynek kell lennie, egyfajta spirituális egységként.”

Frank Lloyd Wright

A minimalista konyha kialakítása végül is nem mindig a színekről szól, hanem a tiszta vonalakról és a rendetlenség nélküli szervezésről.

A minimalista konyha egyedülálló kiegészítőket is kiemelhet, mint az ezen a helyen található függesztett üveg lámpa.

A konyhasziget fölé egy függesztett üveglámpát helyeztünk el. A két részt, az előszobát és a konyhát optikailag, led fénnyel választottuk el egymástól. A lábazatban led spotok vannak, melyek hangulatfényt kölcsönöznek.