2021 trendek

Mik lesznek a 2021-es év lakberendezési trendjei? Hogyan tervez egy lakberendező? 

Mit hoz ez az esztendő lakberendezési divat szempontjából?

A 2021-es trendekben a meleg hatás lesz a jellemző, megjelennek a mélyebb színek és a sötétebb tónusok is. Bátran játsszunk az erősebb színekkel, és hagyjuk el a halvány falszíneket. A minimalista stílus, a napjaink közkedvelt stílusa, a formák és a színek letisztultak és egyszerűek. A legújabb trend szerint csak színesebbé teszi, ami egy új minimalista stílust teremt.

A 2021-ben várható divatszínek; a mohazöld, a terrakotta és az okkersárga. Az új trendszínekkel felöltöztetett minimalista stílusú lakás, csakis nyugtató hatással lehet lakójára. A minimalizmusban az éles vonalú, szögletes bútorok a jellemzők. Az ilyen formájú bútorok sokkal otthonosabb, kellemesebb érzetet keltenek, ha a kerek formák és alakzatok megjelennek. A formákat követően használjunk visszafogott elegáns dekorációkat és geometriai mintákat. A minimalizmus természeti kiegészítőjeként helyezzünk el növényeket a lakásban, és növénymintás fali képeket.

Hogyan készül el egy 3D látványterv?

Egy személyes konzultáció során, a helyszínen összegyűjtöm mindazt az információt, ami szükséges a 3D látványtervezés elkezdéséhez. Az ügyfelemnek konzultálás alatt felmérem az igényeit, kérdéseket teszek fel, mint például; – milyen színeket kedvel leginkább? – milyen stílusú lakásban tudná önmagát elképzelni? -számára mi az otthon? …stb.

A válaszokból fogok tudni egy képet összerakni magamban, hogy milyen stílusban tervezzem meg azt a helyet, amit az otthonának érezne. Senkire nem fogom ráerőltetni azt a stílust, ami éppen a legújabb trend. Én érzés alapon tervezek, abból, amit tapasztaltam az ügyfelemmel való beszélgetés során. Így nagyobb az esélye annak, hogy a megtervezett/megálmodott hely, az igazi otthona lehet. Ezek után felmérem a helyszínt, pontos méretet veszek és az összegyűjtött információk szerint elkészítem a 3D látványtervet.

 

„Legyél hűséges a saját ízlésedhez, mert semmit sem szerethetsz jobban a saját stílusodnál.”

Billy Baldwin

 

Lovász Zoltán, Interior Designer

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.